Vaihdoinpas kuulumiset blogi muotoon, niin niitä onkin sitten helpompi lueskella ja saa kuviakin paremmin. Lisään tähän vielä kaikki 2008 vuoden kuulumiset, jos niitä vielä selailet.

10.Tammikuuta 2008:
Tiistaina käytiin Chicon, Muumin ja Luttanan kanssa Oulussa mätsäreissä. Paikalle oli raahautunut iso määrä porukkaa, ja meidän osalta mätsärit kesti päälle 5tuntia. Chico ei enää pelännyt ollenkaan, vaan ravasi kauniisti, seisoi paikallaa ja jopa seisoi tällä kertaa pöydällä. Tuomari kehui, että todella reipas rodunsa edustaja! Silti saatiin sininen nauha, kun vastassa oli niin tasokas villakoira. Mutta hienosti esiintyi poika! Luttana keräsikin sekarotusissa kolmannen sijan! Ja viimein muumin päästessä kehään, muumi sai punasen ja sijoittui kauniisti PUN2. Ei sentään mikään turha reissu ollut.

5.Tammikuuta 2008:
Eilen olikin jännä päivä kun käytiin ekoissa mätasäreissä. Aluksi Chico reippaasti haukku kaikkia, mutta en tiiä mitä oikein tapahtu, kun sillä oli näyttelyhihna kaulassa ja se vetäs jännästi taakse päin, ja sen jälkeen pelkäs hihnaa. Ei oltu onneksi vielä käyty kehässä. Vaihdoin pojan tavalliselle pannalle ja lainasin ohutta hihnaa, jolla se esiintyi sievästi. KEhässä meitä vastaan oli todella hienosti esiintyvä villakoiran pentu. Chico seisoi erittäin kauniisti ja keksittyi namiin. Pöydällä se pelkäsi hieman, mutta kyllä se lopulta suostui siinäkin seisomaan. Hampaat tuomari kattoi, mutta chico protestoi läppäsemällä tassulla tuomaria käteen :'D Juoksussa Chico oli ihan outo. Yhteen suuntaan se meni hienosti, mutta kun käännyttiin se alkoi matalana hiipiä, ravin seassa. Olin ihan ihmeissäni arkuudesta, koska Chico on aina ollut niin reipas ja rohkea. Meille kuitenkin lähti PUNAINENnauha! Olin tosi ihmeissäni ja tyytyväinen. Punaisten kehässä ei enää sijotuttu, oli niin osaavia pentuja. En kylllä BIS kehään olisi jaksanutkaan jäähä, koska siellä oli jääkylmä.
Olen liimannut Chicon korvat ja nyt pojalla on tosi valpas ja hieno ilme, kun korvat ei lörpötä tiellä. Toivottavasti pysyviä tuloksia. Haimpaita meidän pitää käydä revittämässä, koska kulmureita on tällä hetkellä 7.. Yksi ainut lähtenyt ja muissa kasvaa jo toiset tilalle, eikä edes heilu. Huomenna on taas mätsärit ja tänään pitää harjoitella kovasti. Chicohan täytti eilen 6kk! Mittaan sen tänään ja kuvaan, lisään sivuille tiedot.

24.Marraskuuta 2008:
Kävimme toista kertaa Oulussa shelttien mukana lenkkeilemässä. Taasen oli soopeli voittoinen porukka, oli kuitenkin mv,bi-merle ja trikki. Chico löysi 'sielu' kumppaninsa Kiiran. Kiira oli aivan Chicon kopio, mutta aikuinen ja tyttö. Chico seurasikin Kiiraa, meni se minne meni. Oli kiva lenkki ja Chico nukkuikin kunnon päikkärit lenkin jälkeen. Pian poika täyttääkin jo 5kk, hieman jännittää että kuinka pitkä poika on :) Ja hampaat sen kuin tippuvat!

18.Marraskuuta 2008:
Kävimme sunnuntaina shelttilenkillä. Alussa Chico aristeli hieman, mutta huomasi heti että se suhtautu niihin erillälailla kuin erinäkösiin koiriin. Hieman jännitti, että pysyykö poika irti, ja alussa se meenasi jälkeen jäädä. Elmerin ja Vilin kanssa se kuitenkin lopussa viiletti niin ettei niitä edes näkynyt. Sillon kun pojat kyllästytti Chico viiletti yksin puolen kilometrin päässä. Tuli onneksi kutsusta heti takaisin. Lenkin päätyttyä kyllä uni maittoi kotona. Lenkkeilemässä oli Chico, Elmeri, Vili, Lilli, Nekku, Jasper, Jasu, Riina, Iines, Nella & Nipa. Kuvia ei valitettavasti ole, mutta ensi kerralla otan kyllä. :) Kovasti karva vaihtuu, ja korvat... Ne on niin lurpat että Chico on niiin tollon näkönen. :s

2.Marraskuuta 2008:
Lunta tuli perjantaina ja Chico poikahan on nauttinut. Ei meinaa muistaa enää edes tarpeitaan ulos tehä, ku pitää lumessa peuhata. Sunnuntain suunnitelmana olisi suunnata haukkukeitaalle sheltti lenkille. Saas nähä tuleeko aikaiseksi :D No siihenpä se 4kk mittaus sitten jäikin, kun ei sitä ole järkeä enää ottaa.

27.Lokakuuta 2008:
Pitkä tauko päivityksissä ollut. No se johtuu kaiketi siitä, että olen odotellut uutta ulkoasua, kiitos kuuluu Emmille! :) Tänään oli Chicolla eka pesupäivä. Eikä tykännyt ollenkaan! Mutta lopputulos oli kaunista katseltavaa =)

13.Lokakuuta 2008:
Tein eilen semmosein 'väli' mittauksen, että tietää missä tällä hetkellä mennään. Ja nythän se on 29cm. Ei paha ollenkaan, kun täyttää kahen vkon päästä 4kk niin olis kiva jos se olisi sillon jotain 30cm. Ellei se sitten nyt yhtäkkiä pyrähdä kauheena :s

30.Syyskuuta 2008:
No hieman myöhässä päivittelen, mutta Chico kävi perjantaina ekoilla rokotuksilla. Automatkalla sotki ittensä omiin jätöksiin niin että mentiin sitte haisevina rokotuksille. Eläinlääkärikin totesi, että 'niin söpö kuin oletkin niin tuo haju on aivan kamala'. Ei olis millään antanut itseään tutkia ku olis vaan pitäny koko ajan nuolla lääkäriä :> Laitettiin naposia nokan eteen niin herkku suu ei huomannu edes koko rokotusta.

20.Syyskuuta 2008:
Eilen Chicolla tuli 11viikkoa täyteen ja otettiin eka matolääke. Eilen harjoteltiin myös hieman pöydällä seisomista, en tiiä tajusko se ees koko pöytää :> Maassa seisomista on kyllä vielä harjoteltava, ku ei meenaa pysyä paikoillaan. Ravaaminen sujuu jo aivan mahtavasti! Pitää katsekontaktia ja kulkee vierellä, hyppiikin vaan alussa.Toissapäivänä tuli rekkaripaperit ja ens viikon perjantaina onkin jo sitte ekat rokotukset. Huomenna saatamme käydä katsoon 7vkosta koiranpentua.

6.Syyskuuta 2008:
Kun ennen oli huoli, että tulee liian iso, nyt tuli huoli et liian pieni :s Mut voihan se tietty olla, et tuleeki sit ihan sopivan kokonen. Lisäsin kasvutaulukkoon 9viikkois painon. Nyt nukkunut kauheena, ku veti päivällä semmosta rallia ja muutenki oli villinä.

3.Syyskuuta 2008:
Vaihdoin etusivu kuvan Chicon 8-viikois kuvaan. Se on hieman sumea kun piti pienentää, että mahtuu. Yli huomenna tulee 9vkoa täyteen ja 3vkon päästä rokotuksille. Otin pari 8-vkos kuvaa viime perjantaina ja laitan pari niistä kuvagalleriaan ja Chicon sivuille. Pantaan on Chícoa yritetty totuttaa ja pihalla ollaan oltu välillä hihnassa, kun meenaa mennä vähä leikit överiksi ja mennä naapurin pihalle. Yleensä kyllä ollaan ihan ilman hihnaa.

31.Elokuuta 2008:
Olin viikonlopun poissa Chicon luota ja nyt ku tulin takaisin, se onki muuttunut viikonlopun aikana kamalasti! Jalat on muuttunut koikkelimmaksi, häntä pidentynyt ja ohentunut, pää muuttunut sheltti maisemmaksi ja karvat kasvanut hieman. Sitä ei edes arjen keskellä huomaa kuinka tuo muuttuu ellei sitä mieti kunnolla. Oikea riiviö tuosta on myös tullut! ;)

26.Elokuuta 2008:
Chico on tottunut hyvin uuteen kotiinsa ja meihin ihmisiin se on kiintynyt jo todella. Nukkuminen on kääntynyt hieman höpsösti, kun aina nukkuu tuntia ennen nukkumaan menoa kauan ja sit herää yöllä 2.00. Ei se kyllä kauaa yöllä valvo, ja seuraavan kerran herättää aamulla 5-6.00. Nimeään on alkanut jo hieman tuntemaan. Ei sanaa tottelee kohtuu hyvin jo nyt. Pissit tehdään ulos jos mahdollista, mut jos ei niin sitte automaattisesti tekee sanomalehelle! Mitä nyt joskus lipsahtaa. Ulkoa sisälle ei tahtois päivällä tulla millään, mut aamulla on oppinut tavan: ulos pissi ja sisälle, Kun Chicon mielestä siellä on liian kylmä. Koti pihan rajoja koettelee silleen et, jos joku menee rajojen ulkopuolelle, Chico tulee leikki asentoon sen jalkojen juureen, heti ku aion sanoa, ei se pinkasee juoksuun ja tulee takasi makaan siihen jalkojen juureen. Ruoka on alkanut maistua tosi hyvin.

23.Elokuuta 2008:
Eilen käytiin hakeen Chico. Automatkalla itki koko ajan, paitsi kun nukahti ja kun pysähyttiin huoltoasemalle. Ei ole itkenyt äitiä koko aikana ollenkaan. Ruokaa on syönyt aika huonosti, paitsi tonnikalaa ja juustoa. Pihalla tykkää olla hirmuna. Yön nukku 6.12 asti. On kiintyny jo kauheena, seuraa koko ajan ja vinkuu heti ku joku menee oven taakse. Sen pitää nukkua aina siellä missä kaikki on. Tosi reipas on ollut. Eli täällä on lähtenyt hyvin käyntiin.

18.Elokuuta 2008:
Pennut kävivät viime viikolla silmälääkärissä. Kaikilla oli terveet silmät! Ne myös mikrosirutettiin. Chicolla on vielä hyvät korvat, mutta kuulemma nousta 5-6kk. Pennut täyttävät 7vkoa tämän viikon perjantaina ja sillon tai lauantaina haetaan myös pentu kotiinn!